Süreli Yayın

Golden Plus Dergisi, basın ve meslek ilkelerine uygun olarak yayınlanır. Dergide yayımlanan yazılar ve reklamların sorumluluğu yazarına aittir. Yazıların izin alınmadan alıntılanması ve kullanılması yasaktır. Dergimizde yayımlanan tüm ürün ve markaların sorumluluğu reklamlara aittir. Dergimizde kullanılan tüm fotoğraflar tarafımıza aittir. Bilişim ağları ve diğer mecralarda her türlü kullanım hakkı saklıdır. Bilgileri her gün bir doktorunuza danışınız. Keyifli okumalar dileriz.

İmtiyaz Sahibi
DUYGU KARADENİZ

Genel Yayın Yönetmeni
DUYGU KARADENİZ

Dijital Yayınlar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
LEVENT KARADENİZ

Editör
SİMGE SOYEL

Görsel Yönetmen
YEŞİM KAYA

Reklam Satış Uzmanı
ÖZGE KAYA

ZERO MEDYA

Yönetim
Zero Medya Reklam ve Yayıncılık
Hamitbey
Başaracs Mh. Begonya Sk.
No: 1
Ataşehir / İSTANBUL
Telefon: 779 14 85
www.zeromedya.com

BAS???
Hat. S. Monoray San. Tic. Ltd. Şti.
Maltepe Mh. Litros Yolu Sk.
Topkapı Mermer Blokları Arka. ZA5
Zeytinburnu / İSTANBUL
Tel: 0212 615 79 56

Fb. In. Tw. Be.

Sağlıklı ve Lezzetli Bir Sofra

Geleneksel mutfağımızın köklü lezzetlerini sağlıklı dokunuşlarla buluşturmak mümkün mü? Tabii ki mümkün! İşte sindirimi destekleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve enerji veren hem hafif hem de doyurucu bir menü.

Golden Pulse’nin yeni sayısı için sizlere özel bağışıklık güçlendiren kelle paça çorbası, lif ve vitamin deposu fırında sebze dizmesi, rafine şekersiz fırında kabak tatlısı ve ferahlatıcı naneli ayran menüsü hazırladım. Bu menüyle hem kendinize hem de sevdiklerinize sağlıklı bir ziyafet sunabilirsiniz. Şimdi tariflere geçelim, afiyet ve sağlıkla kalın!

Esra Tokelli’den Sağlıklı Sofra Tüyoları

Geleneksel lezzetleri hafif dokunuşlarla modernize edin. Rafine şeker yerine bal veya pekmez kullanın, sebzeleri kızartmak yerine fırında pişirin.

Zeytinyağını mutfağınızdan eksik etmeyin. Antioksidan deposu olan zeytinyağı, bağışıklık sistemini destekler.

Sebzeleri ve doğal probiyotikleri sofranızda artırın. Lif açısından zengin gıdalar bağırsak sağlığını destekler ve sindirimi kolaylaştırır.

KELLE PAÇA ÇORBASI

Şifanın En

Lezzetli Hali

Malzemeler:

1 adet koyun kelle (iyi temizlenmiş)

1 adet ayak (isteğe bağlı)

8 su bardağı su

3 diş sarımsak (ezilmiş)

1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı un (terbiyesi için)

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Kelle ve ayağı iyice temizleyip bol suyla kaynatın. İlk suyu dökün, ardından tekrar su ekleyerek 3-4 saat pişirin. Etler iyice yumuşayınca süzerek kemiklerinden ayırın ve küçük küçük doğrayın. Ayrı bir kapta tereyağında unu kavurun, üzerine çorbadan bir kepçe ekleyerek terbiyeyi açın. Çorbaya terbiyeyi ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Sarımsak, sirke ve baharatları ekleyerek sıcak servis yapın.

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI SEBZE DİZMESİ

Hafif, Renkli ve Doyurucu

Malzemeler:

1 adet patlıcan

1 adet kabak

2 adet domates

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1/2 çay bardağı sıcak su

Yapılışı:

Patlıcanları tuzlu suda bekletip acısını alın, tüm sebzeleri ince dilimleyin. Fırın kabına sebzeleri sıralı bir şekilde dizin. Üzerine doğranmış sarımsak ve soğanları serpiştirin. Zeytinyağı, baharatlar ve nar ekşisini karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

FIRINDA KABAK TATLISI

Tatlı Krizlerine Doğal

Bir Çözüm

Malzemeler:

1/2 kilo bal kabağı

3 yemek kaşığı bal veya pekmez

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı ceviz içi

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Kabakları dilimleyip fırın kabına dizin. Üzerine bal veya pekmez gezdirip tarçın serpiştirin. Küçük tereyağı parçalarını kabakların üzerine koyun. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzerine ceviz serpip ılık servis yapın.

NANELİ AYRAN

Ferahlatıcı ve Sindirimi Kolaylaştırıcı

Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı su

5-6 yaprak taze nane

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Tüm malzemeleri blenderda karıştırın.

Soğuk servis yapın.

Lezzetin ve sağlığın buluştuğu sofralarda buluşmak dileğiyle…

Esra Tokelli

You don't have permission to register