Süreli Yayın

Golden Plus Dergisi, basın ve meslek ilkelerine uygun olarak yayınlanır. Dergide yayımlanan yazılar ve reklamların sorumluluğu yazarına aittir. Yazıların izin alınmadan alıntılanması ve kullanılması yasaktır. Dergimizde yayımlanan tüm ürün ve markaların sorumluluğu reklamlara aittir. Dergimizde kullanılan tüm fotoğraflar tarafımıza aittir. Bilişim ağları ve diğer mecralarda her türlü kullanım hakkı saklıdır. Bilgileri her gün bir doktorunuza danışınız. Keyifli okumalar dileriz.

İmtiyaz Sahibi
DUYGU KARADENİZ

Genel Yayın Yönetmeni
DUYGU KARADENİZ

Dijital Yayınlar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
LEVENT KARADENİZ

Editör
SİMGE SOYEL

Görsel Yönetmen
YEŞİM KAYA

Reklam Satış Uzmanı
ÖZGE KAYA

ZERO MEDYA

Yönetim
Zero Medya Reklam ve Yayıncılık
Hamitbey
Başaracs Mh. Begonya Sk.
No: 1
Ataşehir / İSTANBUL
Telefon: 779 14 85
www.zeromedya.com

BAS???
Hat. S. Monoray San. Tic. Ltd. Şti.
Maltepe Mh. Litros Yolu Sk.
Topkapı Mermer Blokları Arka. ZA5
Zeytinburnu / İSTANBUL
Tel: 0212 615 79 56

Fb. In. Tw. Be.

4 MUHTEŞEM TARİF, SAYISIZ MUCİZEVİ DOKUNUŞ

Bu Reçeteleri Mutlaka Günlük Rutininize Ekleyin!

Havaların soğumasıyla birlikte metabolizmamızın yavaşlamaya başladığı bir döneme ‘merhaba’ dedik. Bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek ve toksinlerden arınmak, kışa daha sağlıklı ve enerjik bir başlangıç yapmamıza yardımcı olacak. Özellikle GPulse okurları için hazırladığım tarifler, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı vücudunuzu korumak için mükemmel besinleri de içeriyor.

Her dönemin meyvesi ve sebzesi birbirinden farklıdır. Adeta her hastalığın şifasını gıdalarla bizlere sunan doğa ananın yolundan vazgeçmemek gerek! Bu sezonu da en sağlıklı ve en verimli şekilde geçirmek için mevsim meyve ve sebzelerine odaklanalım. İşte bu dönemin vazgeçilmezleri:

Balkabağı: Beta-karoten açısından zengindir, bağışıklığı güçlendirir ve sindirimi destekler.

Pancar: Kan dolaşımını destekler, kanı temizler.

Kereviz: Toksin atımını destekler, ödem problemini çözer.

Ispanak: Demir ve C vitamini deposudur.

Nar: Antioksidandan zengindir, bağışıklığı destekler.

Yeşil Elma: Lif içeriği yüksektir, tokluk hissi verir.

Armut: Düşük kalorili ve sindirim dostudur.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN FORMÜLLER

Bu dönemde bağışıklık sistemimizi desteklemek, detoksun ve sağlıklı beslenmenin önemli hedeflerinden biri olmalı. Sizlere vereceğim tariflere zencefil, zerdeçal, yeşil çay ve limon gibi antioksidan açısından zengin besinleri günlük rutininize ekleyebilirsiniz. Bu bileşenler inflamasyonu azaltır ve vücudu toksinlerden arındırır. Su tüketimi ise detoksun mihenk taşı… Günde 2.5-3 litre su hedefini tamamlamayı sakın unutmayın!

MOTİVASYONU YÜKSELTEN İPUÇLARI

Sonbaharda ruh halimizde de değişimler olabilir. Mevsim geçişlerinde stresi azaltmak için kısa meditasyon veya nefes egzersizleri ekleyebilir, bu süreçte ruh halinizi destekleyen besinleri tercih edebilirsiniz. Avokado, ceviz, koyu yapraklı yeşillikler ve kaju ruh halini iyileştiren mükemmel gıdalardır.

Bağışıklığı Güçlendiren Balkabağı Çorbası

Malzemeler:

1 küçük balkabağı, doğranmış

1 soğan, doğranmış

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı zerdeçal

3 su bardağı sebze suyu

Tuz ve karabiber

Yapılışı: Zeytinyağını bir tencerede ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Balkabağı, zerdeçal ve sebze suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blendırdan geçirin ve tuz, karabiber ile tatlandırın. Ilık olarak servis edin.

Zencefilli ve Limonlu Sabah Detoks İçeceği

Malzemeler:

2 dal kereviz sapı

2 dilim taze zencefil

½ limonun suyu

1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)

300 ml su

Yapılışı: Tüm malzemeleri blendırdan geçirin.

Enerji Veren Smoothie

Malzemeler:

Yarım avokado

1 küçük boy muz

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı badem sütü

Bir avuç ıspanak

Yapılışı: Tüm malzemeleri pürüzsüz hale gelinceye kadar blendırdan geçirin. Güne enerjik bir başlangıç yapmak için sabahları tüketin.

Arındırıcı Salata

Malzemeler:

1 adet orta boy rendelenmiş kırmızı pancar

1 adet rendelenmiş yeşil elma

Yarım limonun suyu

Bir avuç ceviz

Bir tutam maydanoz, doğranmış

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Pancarı ve elmayı bir kaseye alın, üzerine limon suyu ekleyin. Ceviz, maydanoz ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Taze ve renkli salatanızı soğuk olarak servis edin.

BERRİN YİĞİT – DİYETİSYEN

You don't have permission to register